skip to Main Content

Hvorfor skal du investere i guld?

De seneste 6 årtusinder har guld været et attraktivt ædelmetal, og dermed brugt som betalingsmiddel og som værdigenstand.

Prisen har siden da varieret med store udsving, og har vist sig særdeles stærk under de globale økonomiske kriser, vi har oplevet siden 70’erne hvor guld blev. Når den globale økonomi er stram, stiger guldprisen.

Historisk set har guldprisen udviklet sig positivt, og selv om vi så en historisk top i forbindelse med krisen 2008 og den store amerikanske gældskrise i 2012 (hvor guldprisen nåede sin all time high), ser det ud til, at guldprisen vil fortsætte med at udvikle sig i den pæne retning.

Finanskrisen var i samme omgang med til at sætte fokus på værdien af guld, og den generelle befolkning er blevet mere tilbøjelige til at investere i guld, fordi de ser gode muligheder i den.

I øjeblikket peger meget i retning af, at der er en reel usikkerhed i markedet, og investorer vil grangiveligt lægge flere penge i ædelmetallet, for at undgå store tab på en kommende økonomisk nedgang.
Interessen for investering i guld er altså større end før.

Siden efteråret 2018 er guldprisen steget med cirka 11%.

Guldprisen er netop nu 1320 dollars/troy ounce.

Der er ingen der med sikkerhed kan afgøre om prisen stiger eller falder. Som udgangspunkt køber mange guld for at sikre sig økonomisk under en kriser. Derfor kan man regne med at det er en stabil investering, hvis vi skulle ende i recession.

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top